Nieuwsbrief

Terugblik

Het bloemencorso van 2018 ligt alweer enige tijd achter ons. Met onze corsowagen “Roarrr!!!” hebben we een 6e plaats bij de publiekjury behaald. Bij de vakjury zijn we als 4e geëindigd en bij de verlichtingsprijs is een 2e plaats behaald. Misschien niet helemaal het resultaat waar we op gehoopt hadden maar zeker een corsowagen waar wij als bouwers trots op te zijn.

We willen iedereen nogmaals bedanken voor zijn of haar inzet en hopen u komend corsojaar weer te mogen begroeten tijdens het bouwen, het bloemsteken of een andere activiteit.

Corso 2019

Na afgelopen jaar een vrij thema te hebben gehad is er voor dit jaar weer een vast thema bepaald. In oktober is in overleg met het floraliabestuur en de bouwgroepen gekozen voor het thema: “Nederlands Trots”.

Na enkele avonden brainstormen met de bouwersgroep hebben we gekozen voor het onderwerp: “Nederland Molenland”. Een veelzeggende titel waarmee we alle kanten op kunnen maar ook al veel van het ontwerp onthult. Het belooft weer een grote en spectaculaire corsowagen te worden

Nieuwsgierig geworden? Vanaf begin april zijn wij elke maandagavond aan het bouwen. Wilt u helpen of gewoon eens komen kijken dan bent u van harte welkom op onze bouwplaats. We zijn daar elke maandagavond tussen 19.00 en 22.00 uur aan het bouwen. Het adres van onze bouwplaats is Lankerenseweg 35 (“Op ouders erf”).

Wijkversiering

Net als andere jaren willen we rond het bloemencorso de wijk versieren met de bekende vlaggen en de ornamenten aan de lantaarnpalen en verkeersborden.

Het team wat de afgelopen jaren de wijkversiering heeft verzorgd heeft ook dit jaar weer uw hulp nodig. Zij zijn op zoek naar mensen die in september enkele uren kunnen helpen met het plaatsen, versieren en weer verwijderen van de wijkversiering. Zonder deze extra hulp bestaat de kans dat er dit jaar geen of weinig wijkversiering zal zijn.

Heeft u ideeën of wilt u helpen laat het dan weten want vele handen maken licht werk.


(Bouw)materialen voor de corsowagen

De laatste jaren hebben we veel van onze opgespaarde materialen gebruikt. De voorraad die we hiervan hebben is hierdoor aardig geslonken. Vooral de voorraad dupanel/tempex (waar de bloemen in gestoken worden) is aan het opraken.

Heeft u of weet u iemand die nog grote stukken tempex, dupanel, hout of ijzer (geen afval) heeft dat we kunnen gebruiken voor de corsowagen? Eventueel isolatiemateriaal uit bijvoorbeeld stallen is door ons ook goed te gebruiken. Laat u het ons dan weten, wij zijn er blij mee!


Financiële bijdrage

Het behaalde resultaat is net als voorgaande jaren ook nu weer te danken aan uw medewerking en aan uw financiële bijdrage.

In 2018 werd er totaal bijeengebracht € 1714,

De kosten van de corsowagen lagen echter veel hoger. Het verschil kon ook dit jaar weer gedekt worden door de inkomsten van het oud papier wat iedere maand via de blauwe containers bij u wordt opgehaald.

We doen ook nu weer een beroep op uw medewerking bij het tot stand doen komen van de corsowagen.
In de komende weken wordt u hiervoor benaderd en ontvangen wij graag uw financiële bijdrage. Houdt u alvast het antwoordstrookje en de bijdrage bij de hand. Dit werkt sneller en makkelijker voor de ophaler.


Informatie

Heeft u al de (bouw)foto’s van het afgelopen jaar gezien? Op de site staat een impressie. Naast de gebruikelijke informatie over het corso vindt u er ook meer informatie over de wijk.

De website van de Zeeheldenbuurt is afgelopen jaren vernieuwd en nu ook toegankelijk op de smartphone. Ook zijn we te vinden op facebook: facebook.com/corsoteamzeeheldenbuurt

Voor meer informatie, op- en aanmerkingen, of om uw ideeën te spuien kunt u altijd contact met ons opnemen via onderstaand mail-adres.

info@zeeheldenbuurt.com

U kunt natuurlijk ook één van de bouwers persoonlijk aanspreken.

Agenda (Houdt u de data alvast vrij?)

Bloemsteken – Donderdag 19 en vrijdag 20 september

Bloemencorso – Zaterdag 21 september