Nieuwsbrief

Terugblik

Het bloemencorso van 2016 ligt alweer enige tijd achter ons. Met onze corsowagen “Dive into Colors” hebben we een 4e plaats bij de publiekjury behaald. Bij zowel de vakjury als bij de verlichtingsprijs is zelfs de 1e plaats behaald. Al met al weer een resultaat om trots op te zijn.

We willen iedereen nogmaals bedanken voor zijn/haar inzet en hopen u komend corsojaar weer te mogen begroeten tijdens het bouwen, het bloemsteken of een andere activiteit.


Corso 2017

In oktober 2016 is in overleg met de andere wijken en het floraliabestuur weer een thema afgesproken. Het thema voor 2017 is geworden: “Wereldsteden”. Dit thema is in 1997 al een keer aan bod geweest. Diverse wijken hadden er geen probleem mee om dit thema 20 jaar later weer opnieuw te gebruiken. Met de corsowagen HONG KONG uit 1997 als voorbeeld zijn we weer op zoek gegaan naar een nieuwe wereldstad om uit te beelden op onze corsowagen.

Na enkele avonden brainstormen met de bouwersgroep hebben we gekozen voor de wereldstad “Havanna” als onderwerp. Met de bekende gekleurde gevels, oude amerikaanse auto’s, mooie zandstranden en relaxte sfeer in ons achterhoofd is weer een maquette en een bouwtekening vervaardigd. Het beloofd weer een grote en spectaculaire corsowagen te worden

Vanaf begin april zijn we weer elke maandagavond aan het bouwen. Wilt u eens helpen of gewoon eens komen kijken dan bent u van harte welkom op onze bouwplaats. We zijn daar elke maandagavond tussen 19.00 en 22.00 uur aan het bouwen. Het adres van onze bouwplaats is Lankerenseweg 35 (“Op ouders erf”).


Wijkversiering

Net als andere jaren willen we weer de wijk versieren met de bekende vlaggen en de ornamenten aan de lantaarnpalen en verkeersborden. De afgelopen jaren is er hard gewerkt om een groot aantal emblemen voor de ornamenten te zagen, te schuren en te schilderen.

Het team wat de afgelopen jaren de wijkversiering heeft verzorgd kan door omstandigheden dit jaar niet de tijd en aandacht aan de wijkversiering geven welke hiervoor is benodigd. Zij zijn dus dringend op zoek naar mensen die in september enkele uren kunnen helpen met het plaatsen, versieren en weer verwijderen van de wijkversiering. Zonder extra hulp zal er dit jaar geen of weinig wijkversiering zijn.

Heeft u ideeën of wilt u helpen laat het dan weten want vele handen maken “weinig” werk.


(Bouw)materialen voor de corsowagen

Net als andere jaren zijn ook dit jaar weer een hoop onkosten gemaakt voor onze corsowagen. Naast de vrijwillige bijdrage en het ophalen van oud papier kunnen we ook geld besparen op onze materialen.

Een aantal dingen krijgen we reeds gesponsord en andere materialen weer met korting. Om de kosten hiervan verder te drukken zijn we altijd op zoek naar goede, eventueel gebruikte, goedkope (of gratis) bouwmaterialen.

Heeft u of weet u iemand die nog grote stukken tempex, dupanel, hout of ijzer (geen afval) heeft dat we kunnen gebruiken voor de corsowagen. Eventueel isolatiemateriaal uit bijvoorbeeld stallen is door ons ook goed te gebruiken. Wij zijn er blij mee.


Financiële bijdrage

Het behaalde resultaat is net als voorgaande jaren ook nu weer te danken aan uw medewerking en aan uw financiële bijdrage.

In 2016 werd er totaal bijeengebracht € 1534,-

De kosten van de corsowagen lagen echter veel hoger. Het verschil kon ook dit jaar weer gedekt worden door de inkomsten van het oud papier wat iedere maand via de blauwe containers bij u wordt opgehaald.

We doen ook nu weer een beroep op uw medewerking bij het tot stand doen komen van de corsowagen.
In de komende weken wordt u hiervoor benaderd en ontvangen wij graag uw financiële bijdrage. Houdt u alvast het antwoordstrookje en de bijdrage bij de hand. Dit werkt sneller en makkelijker voor de ophaler.


Informatie

Heeft u al de (bouw)foto’s van het afgelopen jaar gezien? Op de site staat een impressie. Naast de gebruikelijke informatie vindt u er ook een aantal leuke kleurplaten over het nieuwe onderwerp voor de kinderen.

De website van de Zeeheldenbuurt is afgelopen jaar vernieuwd en nu ook beschikbaar voor op de smartphone. 
Ook zijn we te vinden op facebook: facebook.com/corsoteamzeeheldenbuurt

Voor meer informatie, op- en aanmerkingen, of om uw ideeën te spuien kunt u altijd contact met ons opnemen via onderstaand mail-adres.

info@zeeheldenbuurt.com

U kunt natuurlijk ook één van de bouwers persoonlijk aanspreken.

Agenda

Bloemsteken
Donderdag 14 en vrijdag 15 september

Bloemencorso
Zaterdag 16 september