Nieuwsbrief

Corso 2018

De datum van het bloemencorso in Voorthuizen komt al snel dichtbij. Nu de meeste mensen op dit moment weer zijn begonnen met werken en de kinderen weer naar school zijn, begint de tijd te dringen voor ons als bouwers. Er is reeds veel werk verzet maar het zal weer aanpoten worden om op tijd klaar te zijn. Verderop een overzicht van de huidige status van de wagen. (zie: Stand van Zaken.)

Na het bloemencorso zal de wagen net als vorige jaren weer in de wijk komen te staan. Zondagavond 16 september a.s. zal de corsowagen op het grasveld op de kruising Tromplaan en Piet Heinlaan geplaatst worden. Zaterdagochtend 22 september a.s. zal de wagen naar het oranjeterrein verplaatst worden. Hier zal de corsowagen samen met de wagens van de overige wijken worden afgebroken.

Vanuit de Floralia vereniging is wat informatie gecommuniceerd over het komend corso. Verder een item over de bouwers en de bouwperikelen, foto’s van het bouwen en informatie over het vlaggen en de wijkversiering.

Bloemsteken

Zoals eerder vermeld is er dit jaar een vrij thema. Wij als Zeeheldenbuurt hebben gekozen voor “ROARRR”. Een spannend, vreemd, hoekig en abstract maar ook een duidelijk zichtbaar geheel.

De komende weken moet er echter nog veel gebeuren voordat de bloemen erop kunnen worden bevestigd.

Gezien het geschatte aantal van 70.000 dahlia’s zullen wij, net als vorige jaren, al op donderdag beginnen met bloemsteken. Wij doen dan ook weer een dringend beroep op u om te komen helpen op donderdag 13 en/of vrijdag 14 september. Ook degenen die zich niet opgegeven hebben en die nog nooit eerder zijn geweest zijn van harte welkom, we hopen dat het minstens zo druk en gezellig zal zijn als andere jaren.

Voor het steken van de ca. 70.000 bloemen zijn we weer welkom bij de fam. Van Rootselaar, Appelseweg 4. Dit is op donderdag 13 september a.s. van 9.00 tot 22.30 uur. en op vrijdag 14 september a.s. van 9.00 tot 17.00 uur. Deze locatie staat met borden in de berm aangegeven. Vrijdagavond vanaf 19.00 uur staan we bij Garage Versteeg Buurman, Hoofdstraat 60. Hier blijven wij doorsteken tot alle bloemen op de corsowagen bevestigd zijn.

Floralia

Vanuit de floralia vereniging zijn de wijken geïnformeerd over komend corso. De route blijft door onze wijk gaan. De rijrichting is net als de laatste twee jaar omgedraaid. De corso-stoet komt dus weer vanaf de Brahmslaan en rijd naar de Hoofdstraat. De corsowagens zullen ook net als vorig jaar voor, tussen en na de rondgangen op het Bunckmanplein te bezichtigen zijn. Ook op de zondag zullen de wagens hier te bezichtigen zijn.

Ook dit jaar wordt de jeugd uitgenodigd en gestimuleerd om aan het corso mee te doen in de vorm van een kindercorso. Een initiatief wat wij van harte ondersteunen. Zie ook de achterzijde van deze nieuwsbrief.

Meer informatie over het bloemencorso staat in de (week)krant welke huis aan huis verspreid zal worden.

Vlaggen

Net als andere jaren willen we ook dit jaar onze wijk tijdens het bloemencorso en -festival weer herkenbaar versieren. Wij zouden het daarom erg op prijs stellen als u de vlag van de Zeeheldenbuurt, net als vorige jaren, tijdens de corsoweken (zaterdag 8 t/m zaterdag 22 september) uit wilt hangen.

Wijkversiering

Naast het vlaggen worden er ook elk jaar ornamenten geplaatst, in de vorm van een anker, een lantaarn of een boei. U heeft ze tijdens de Floralia vast wel zien hangen aan een lantaarnpaal of verkeersbord, of er zelf één in de tuin gehad. Elk jaar zijn er weer een aantal bij gekomen. Inmiddels zijn we zover dat elke straat in onze wijk een ornament aan een lantaarnpaal of verkeersbord heeft hangen.

De ornamenten die op de verkeersborden en aan de lantaarnpalen komen te hangen worden door ons voorzien van een bloemetje. De ornamenten die in de tuinen geplaatst worden mogen door u zelf versierd worden. U kunt er een bloemstukje op maken of een fleurige plant op bevestigen. We vertrouwen er op dat u er iets moois van weet te maken.

Dinsdagmiddag en avond 11 september a.s. willen we de wijkversiering weer op gaan hangen.

De bewoners die een paal en ornament in hun tuin hebben staan, hebben deze zelf in hun schuur of garage staan. U mag de paal en ornament zelf op eerder genoemde zaterdag in uw tuin plaatsen. Wilt u dat wij dit voor u doen, dan kunt u paal en ornament bij u voor in de tuin leggen voor dinsdag 13.00 uur. De ornamenten mogen blijven staan/hangen tot één week na het bloemencorso. Wij zouden het zeer op prijs stellen als u de plantjes op de ornamenten bij u in de buurt zonodig water wil geven.

We kunnen dit alles echter niet alleen en hebben daarbij nog wel wat hulp nodig. Het gaat om het volgende;

De ornamenten ophangen en palen in de tuin plaatsen op dinsdagmiddag en avond 11 september. De datum voor het verwijderen van de ornamenten is nog niet bekend maar ook daarvoor zoeken wij nog hulp..

Voor meer informatie of om uzelf op te geven kunt u terecht bij Karin van de Pol of via kvdpolbakker@live.nl


Bouwers (perikelen)

Nu het bijna weer corso is, begint de druk voor ons als bouwers weer toe te nemen.

Vanwege de kleine bouwgroep en het vele werk is er in juli begonnen met een 2e bouwavond in de week en is er ook op enkele zaterdagen aan de wagen gewerkt. Het bouwen van de wagen is hierdoor nu zo goed als klaar (zonder deze extra uren was dit niet gelukt). De bloemkleuren zijn bepaald en de aantallen bloemen zijn berekend en besteld. Toch zijn er altijd op het laatst nog enkele dingen die moeten gebeuren.

Één ervan is het schilderen van de wagen. Dit wordt gedaan om een achtergrondkleur te krijgen zodat eventuele gaten tussen de bloemen dan minder opvallen. Ook het bloemsteken wordt hierdoor iets makkelijker (verschil tussen kleuren bloemen is beter te zien). Hier zijn we weer een zaterdagmorgen mee druk.

Daarnaast zal de wagen op woensdagavond 12 september verhuisd worden naar ons eerste steekadres op de Appelseweg. De steekplaats zal ingericht moeten worden door bijvoorbeeld steigers te plaatsen om het hoge steekwerk te vergemakkelijken. De bloemen zullen moeten worden gehaald en klaargezet voor de stekers. Kortom nog een hoop te doen in korte tijd.

Wilt u zien hoe wij werken of bekijken hoe het ontwerp van de wagen er uit ziet? We zijn tot aan het corso nog op de maandag- en woensdagavond tussen 19.00 en 22.00 uur te vinden op onze bouwplaats aan de Lankerenseweg 35 (“Op ouders erf”). Komt u ons nog een paar uurtjes helpen de komende weken ????

U bent van harte welkom en er staat altijd een lekkere kop koffie (of thee) voor u klaar.


Stand van Zaken

De huidige status van een deel van de corsowagen kunt u zien op deze foto. Elke week komt er weer een stukje bij dus voor de laatste voortgang zult u op de bouwplaats moeten komen kijken.


Informatie

Voor meer informatie, op- en aanmerkingen, of om uw ideeën te spuien kunt u altijd contact met ons opnemen via ons mailadres: info@zeeheldenbuurt.com

of via Zeeheldenbuurt, Piet Heinlaan 19.

Informatie kunt u ook vinden op onze website: www.zeeheldenbuurt.com.

Ook zijn we te vinden op facebook: facebook.com/corsoteamzeeheldenbuurt

U kunt natuurlijk ook één van de bouwers persoonlijk aanspreken.