Nieuwsbrief

Terugblik

Het bloemencorso van 2017 ligt alweer enige tijd achter ons. Met onze corsowagen Welcome to Havana hebben we een 1e plaats bij de publiekjury behaald. Bij zowel de vakjury als bij de verlichtingsprijs is een 2e plaats behaald. Al met al weer een resultaat om trots op te zijn.

We willen iedereen nogmaals bedanken voor zijn/haar inzet en hopen u komend corsojaar weer te mogen begroeten tijdens het bouwen, het bloemsteken of een andere activiteit.

 

Corso 2018

Eens in de twee jaar is er een vrij thema voor het bloemencorso. Dit om de wijken de gelegenheid te geven om een corsowagen te maken zonder de beperking om aan een thema te moeten voldoen. Zo is ook het corsojaar 2018 een jaar met een vrij thema.

Na enkele avonden brainstormen met de bouwersgroep hebben we gekozen voor het onderwerp: ROARRR”. Een titel die heel veel kan betekenen en die zeker van toepassing is op onze corsowagen. Het belooft weer een grote en spectaculaire corsowagen te worden

Nieuwsgierig geworden? Vanaf begin april zijn wij elke maandagavond aan het bouwen. Wilt u helpen of gewoon eens komen kijken dan bent u van harte welkom op onze bouwplaats. We zijn daar elke maandagavond tussen 19.00 en 22.00 uur aan het bouwen. Het adres van onze bouwplaats is Lankerenseweg 35 (“Op ouders erf”).

 

Wijkversiering

Net als andere jaren willen we rond het bloemencorso de wijk versieren met de bekende vlaggen en de ornamenten aan de lantaarnpalen en verkeersborden.

Het team wat de afgelopen jaren de wijkversiering heeft verzorgd heeft ook dit jaar weer uw hulp nodig. Zij zijn op zoek naar mensen die in september enkele uren kunnen helpen met het plaatsen, versieren en weer verwijderen van de wijkversiering. Zonder deze extra hulp bestaat de kans dat er dit jaar geen of weinig wijkversiering zal zijn.

Heeft u ideeën of wilt u helpen laat het dan weten want vele handen maken licht werk.

 

Vlaggen

Net als andere jaren willen we ook dit jaar onze wijk tijdens het bloemencorso en -festival weer herkenbaar versieren. Wij zouden het daarom erg op prijs stellen als u de vlag van de Zeeheldenbuurt, net als vorige jaren, tijdens de corsoweken (zaterdag 9 t/m zaterdag 23 september) uit wilt hangen.

 

Wijkversiering

Naast het vlaggen worden er ook elk jaar ornamenten geplaatst, in de vorm van een anker, een lantaarn of een boei. U heeft ze tijdens de Floralia vast wel zien hangen aan een lantaarnpaal of verkeersbord, of er zelf één in de tuin gehad. Elk  jaar zijn er weer een aantal bij gekomen. Inmiddels zijn we zover dat elke straat in onze wijk een ornament aan een lantaarnpaal of verkeersbord heeft hangen.

De ornamenten die op de verkeersborden en aan de lantaarnpalen komen te hangen worden door ons voorzien van een bloemetje. De ornamenten die in de tuinen geplaatst worden mogen door u zelf versierd worden. U kunt er een bloemstukje op maken of een fleurige plant op bevestigen. We vertrouwen er op dat u er iets moois van weet te maken.

 

(Bouw)materialen voor de corsowagen

De laatste jaren hebben we veel van onze opgespaarde materialen gebruikt. De voorraad die we hiervan hebben is hierdoor aardig geslonken. Vooral de voorraad dupanel/tempex (waar de bloemen in gestoken worden) is aan het opraken.

Heeft u of weet u iemand die nog grote stukken tempex, dupanel, hout of ijzer (geen afval) heeft dat we kunnen gebruiken voor de corsowagen? Eventueel isolatiemateriaal uit bijvoorbeeld stallen is door ons ook goed te gebruiken. Laat u het ons dan weten, wij zijn er blij mee!

 

Financiële bijdrage

Het behaalde resultaat is net als voorgaande jaren ook nu weer te danken aan uw medewerking en aan uw financiële bijdrage.

In 2017 werd er totaal bijeengebracht € 1616,-

De kosten van de corsowagen lagen echter veel hoger. Het verschil kon ook dit jaar weer gedekt worden door de inkomsten van het oud papier wat iedere maand via de blauwe containers bij u wordt opgehaald.

We doen ook nu weer een beroep op uw medewerking bij het tot stand doen komen van de corsowagen.
In de komende weken wordt u hiervoor benaderd en ontvangen wij graag uw financiële bijdrage. Houdt u alvast het antwoordstrookje en de bijdrage bij de hand. Dit werkt sneller en makkelijker voor de ophaler.

Informatie

Heeft u al de (bouw)foto’s van het afgelopen jaar gezien? Op de site staat een impressie. Naast de gebruikelijke informatie over het corso vindt u er ook meer informatie over de wijk.

De website van de Zeeheldenbuurt is afgelopen jaren vernieuwd en nu ook toegankelijk op de smartphone.
Ook zijn we te vinden op facebook.

Voor meer informatie, op- en aanmerkingen, of om uw ideeën te spuien kunt u altijd contact met ons opnemen via onderstaand mail-adres.

info@zeeheldenbuurt.com

U kunt natuurlijk ook één van de bouwers persoonlijk aanspreken.

Agenda (Houdt u de data vast vrij?)

Bloemsteken Donderdag 13 en vrijdag 14 september

Bloemencorso Zaterdag 15 september