Nieuwsbrief

 

Corso 2017

De datum van het Floralia Bloemencorso komt al snel dichtbij. Hoewel de meeste mensen op dit moment weer zijn begonnen met werken en de kinderen weer naar school zijn, begint de tijd te dringen voor ons als bouwers. Er is reeds veel werk verzet maar het zal weer aanpoten worden om op tijd klaar te zijn. Verderop een overzicht van de huidige status van de wagen. (zie: Stand van Zaken.)

Na het Corso zal de wagen net als vorig jaar weer in de wijk komen te staan. Zondagavond 17 september a.s. zal de corsowagen op het grasveld op de kruising Tromplaan en Piet Heinlaan geplaatst worden. Zaterdagochtend 23 september a.s. zal de wagen naar het oranjeterrein verplaatst worden. Hier zullen ook de overige wijken hun wagens komen afbreken.

Vanuit de floralia vereniging is wat informatie vrijgekomen over het komend corso. Verder een item over de bouwers en de bouwperikelen, foto’s van het bouwen en informatie over het vlaggen en de wijkversiering.

 

Bloemsteken

Zoals eerder vermeld is het thema dit jaar Wereldsteden. Voor de Zeeheldenbuurt hebben we gekozen voor “Welcome To Havana”. De corsowagen is voor de gelegenheid omgebouwd tot een kleurige straatbeeld uit de hoofdstad van Cuba.

De komende weken moet er echter nog veel gebeuren voordat we de bloemen erop kunnen bevestigen.

Gezien het geschatte hoge aantal van 80.000 dahlia’s zullen wij, net als vorige jaren, al op donderdag beginnen met bloemsteken. Wij doen dan ook weer een dringend beroep op u om te komen helpen op donderdag 14 en/of vrijdag 15 september. Ook degenen die zich niet opgegeven hebben en die nog nooit eerder zijn geweest zijn van harte welkom, we hopen dat het minstens zo druk en gezellig zal zijn als andere jaren.

Voor het steken van de ca. 80.000 bloemen zijn we weer welkom bij de fam. Van Rootselaar, Appelseweg 4. Dit is op donderdag 14 september a.s. van 9.00 tot 22.30 uur. en op vrijdag 15 september a.s. van 9.00 tot 17.00 uur. Deze locatie staat met borden in de berm aangegeven. Vrijdagavond vanaf 19.00 uur staan we bij Garage Versteeg Buurman, Hoofdstraat 60.

 

Floralia

Vanuit de floralia vereniging zijn de wijken geïnformeerd over komend corso. De route blijft door onze wijk gaan. De rijrichting is net als vorig jaar omgedraaid. De corso-stoet komt nu vanaf de Brahmslaan en rijd naar de Hoofdstraat. De corsowagens zullen ook net als vorig jaar voor, tussen en na de rondgangen op het Bunckmanplein te bezichtigen zijn.

Vorig jaar was er voor het eerst een kindercorso. Ook dit jaar wordt de jeugd uitgenodigd en gestimuleerd om aan het corso mee te doen. Een initiatief wat wij van harte ondersteunen. Zie ook de achterzijde van deze nieuwsbrief.

Meer informatie over het bloemencorso staat in de floraliakrant welke huis aan huis verspreid zal worden.

 

Vlaggen

Net als andere jaren willen we ook dit jaar onze wijk tijdens het bloemencorso en -festival weer herkenbaar versieren. Wij zouden het daarom erg op prijs stellen als u de vlag van de Zeeheldenbuurt, net als vorige jaren, tijdens de corsoweken (zaterdag 9 t/m zaterdag 23 september) uit wilt hangen.

 

Wijkversiering

Naast het vlaggen worden er ook elk jaar ornamenten geplaatst, in de vorm van een anker, een lantaarn of een boei. U heeft ze tijdens de Floralia vast wel zien hangen aan een lantaarnpaal of verkeersbord, of er zelf één in de tuin gehad. Elk  jaar zijn er weer een aantal bij gekomen. Inmiddels zijn we zover dat elke straat in onze wijk een ornament aan een lantaarnpaal of verkeersbord heeft hangen.

De ornamenten die op de verkeersborden en aan de lantaarnpalen komen te hangen worden door ons voorzien van een bloemetje. De ornamenten die in de tuinen geplaatst worden mogen door u zelf versierd worden. U kunt er een bloemstukje op maken of een fleurige plant op bevestigen. We vertrouwen er op dat u er iets moois van weet te maken.

 

Donderdagmiddag 7 en vrijdagmiddag 8 september a.s. willen we de wijkversiering weer op gaan hangen.

 

De bewoners die een paal en ornament in hun tuin hebben staan, hebben deze zelf in hun schuur of garage staan. U mag de paal en ornament zelf op eerder genoemde zaterdag in uw tuin plaatsen. Wilt u dat wij dit voor u doen, dan kunt u paal en ornament bij u voor in de tuin leggen voor vrijdag 13.00 uur. De ornamenten mogen blijven staan/hangen tot één week na het bloemencorso. Wij zouden het zeer op prijs stellen als u de plantjes op de ornamenten bij u in de buurt zonodig water wil geven.

 

We kunnen dit alles echter niet alleen en hebben daarbij nog wel wat hulp nodig. Het gaat om het volgende;

De ornamenten ophangen en palen in de tuin plaatsen op donderdagmiddag 7 en vrijdagmiddag 8 september.

Verwijderen van ornamenten op zaterdag 23 september.

 

Meer informatie of voor opgeven bij Karin van de Pol.

 

Bouwers (perikelen)

Nu het bijna weer corso is, begint de druk voor ons als bouwers weer toe te nemen.

Vanwege de kleine bouwgroep is er in juli begonnen met een 2e bouwavond in de week en is er ook op enkele zaterdagen aan de wagen gewerkt. Het bouwen van de wagen is hierdoor nu zo goed als klaar (zonder deze extra uren was dit niet gelukt). De bloemkleuren zijn bepaald en de aantallen bloemen zijn berekend en besteld. Toch zijn er altijd op het laatst nog enkele dingen die moeten gebeuren.

Één ervan is het schilderen van de wagen. Dit wordt gedaan om een achtergrondkleur te krijgen zodat eventuele gaten tussen de bloemen dan minder opvallen. Ook het bloemsteken wordt hierdoor iets makkelijker (verschil tussen kleuren bloemen is beter te zien). Hier zijn we weer een zaterdagmorgen mee druk. Bij te weinig hulp zal dit de gehele zaterdag innemen.

Daarnaast zal de wagen op woensdagavond 13 september verhuisd worden naar ons eerste steekadres op de Appelseweg. De steekplaats zal ingericht moeten worden door bijvoorbeeld steigers te plaatsen om het hoge steekwerk te vergemakkelijken. De bloemen zullen moeten worden gehaald en klaargezet voor de stekers. Kortom nog een hoop te doen in korte tijd.

Wilt u zien hoe wij werken of bekijken hoe het ontwerp van de wagen er uit ziet? We zijn tot aan het corso nog op de maandag- en woensdagavond tussen 19.00 en 22.00 uur te vinden op onze bouwplaats aan de Lankerenseweg 35 (“Op ouders erf”). Komt u ons nog een paar uurtjes helpen de komende weken ????

U bent van harte welkom en er staat altijd een lekkere kop koffie (of thee) voor u klaar.

 

Stand van Zaken

 De huidige status van de corsowagen kunt u zien op deze foto. Elke week komt er weer een stukje bij dus voor de laatste voortgang zult u op de bouwplaats moeten komen kijken.

 

Agenda

Wijkversiering                                               
Donderdag 7 september           vanaf 13.00 uur

Vrijdag 8 september                 vanaf 13.00 uur

 

Schilderen van de wagen                               

Locatie : Bouwplaats Lankeren

Zaterdag 9 september              vanaf 9.00 uur

 

Bloemsteken                                                  

Locatie : Appelseweg 4
Donderdag 14 september         van 9.00 tot 22.30 uur

Vrijdag 15 september                van 9.00 tot 17.00 uur  

Locatie : Garage Versteeg

Vrijdag 15 september                van 19.00 tot de wagen klaar is

 

Bloemencorso                                               
Zaterdag 16 september            Hele dag

 

Bouwplaats opruimen                                    
Maandag 18 september                        vanaf 19.00  uur

Locatie : Bouwplaats Lankeren
Maandag 25 september            vanaf 19.00  uur

 

Corsowagen helpen afbreken            

Locatie : Het Oranjeterrein
Zaterdag 23 september             vanaf 8.30 uur ‘s morgens